De rugzak - Van zwaar naar licht - Back2Me Academy - Terug naar jezelf

De rugzak

Ineens zit ie daar. De rugzak.

Ik voel hem gewoon bijna letterlijk zitten op mijn rug. Wat me opvalt is dat hij niet zwaar is, zoals ik eigenlijk wel had verwacht. Hij is licht, een mooi tussenmaatje die met gemak op mijn rug past.

Toch zit er al behoorlijk wat in, zoals een scheiding, al vanaf de geboorte van de jongste als alleenstaande moeder mijn twee jongens in co-ouderschap opvoeden, de zoektocht naar een nieuwe manier van met elkaar omgaan met de vader van mijn kinderen, vervolgens nog twee verbroken relaties, verlies van dierbare vriendschappen, tegen een burn-out aangezeten, verlies van mijn baan door reorganisatie op het werk.

Van zwaar naar licht

Het zit allemaal in die rugzak en het heeft ook zeker heel zwaar gevoeld. Het heeft me enorm uitgedaagd om elke keer opnieuw de emoties toe te laten en me er tegelijkertijd niet door uit het veld te laten slaan. Mijn eigen positieve ik niet te verliezen. Elke keer opnieuw mijn kracht weer terug te vinden. Om vervolgens te merken dat ik me weer een stukje sterker voel dan daarvoor. Dat mijn zelfvertrouwen weer stukje bij beetje terug opgebouwd wordt. Waardoor mijn kracht nog meer kan groeien.

Zo sterk zelfs, dat de rugzak nu dus niet meer zwaar voelt, maar licht.

Vol met ervaringen die me verder gaan helpen op de rest van mijn weg. De weg waarvan ik heel sterk voel dat er nog veel meer in de rugzak bij gaat komen, fijn en minder fijn, én dat het allemaal gaat passen.

Ik voel dat ik nu op het punt kom dat ik mijn rugzak kan gaan gebruiken om anderen te helpen, dat ik kan gaan delen vanuit mijn rugzak. Dat ze van heel veel waarde is, niet alleen voor mijzelf, maar ook voor anderen. Ik weet wat de ander kan helpen om verder te gaan, wat kan helpen om ook verder te groeien, sterker te worden. Die wetenschap, dat gevoel, maakt mijn rugzak alleen maar nog lichter, nog beter te dragen.

Mijn hart volgen

Ik weet nog precies waar ik was toen ik bovenstaande schreef in april 2018. Ik zat in mijn toenmalige kantoor en voelde letterlijk ineens de rugzak op mijn rug zitten. Ik opende Word en begon te typen. De woorden stroomden er zo uit, zonder nadenken.

Inmiddels zijn we alweer een aantal jaar verder. Per ‘toeval’ kwam ik het stukje tekst weer tegen. Maar eigenlijk is het zoveel meer dan alleen een stukje tekst. Deze woorden bevatten de kern van waarom ik toen besloot het roer om te gooien en volledig te kiezen voor het coachen en begeleiden van anderen. En nog steeds voel ik dat dit is wat ik te doen heb, dat dit is waar mijn hart ligt.  

Uitdagingen

De afgelopen jaren hebben me inderdaad ook nog meer uitdagingen gebracht. Vooral om écht te gaan kiezen voor wat ik wil en nog meer mijn hart te volgen. Wat ik daarvoor nodig had, was uit mijn onzekerheid en gevoel van ‘het niet goed genoeg doen’ te stappen. Die ervaringen ben ik dus ook weer rijker. En ook hierin deel ik graag met jou, zodat jij ook waar kan gaan maken waar jij naar verlangt. Wat dat dan ook is.

Wat mag ik met jou gaan delen uit mijn rugzak om jou te laten groeien? Wat zit er in jouw rugzak dat wij samen lichter kunnen maken?

Liefs,

Lonneke

Krijg helderheid in een Back2Me sessie

Verbind je weer met jezelf

Bel me op 06 48506902, stuur een mailtje naar lonneke@back2me-academy.nl of stuur een berichtje via onderstaand formulier.
Deze vrijblijvende Back2Me kennismakingssessie kan zowel online als in Etten-Leur plaatsvinden. 

Scroll naar top

Gratis Back2Me Gesprek

 *= verplicht

Gratis back2Me gesprek

 *= verplicht

Back2Me Academy draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders