Emotionele Roller Coaster - Back2Me Academy

Emotionele Roller Coaster

Hoe ga je om met die emotionele roller coaster?

Deze vraag is me al meerdere malen gesteld. Laat ik beginnen met zeggen dat ik met je meeleef als jij er nu nog middenin zit. Want er komt zoveel op je af en er gaat zoveel door je heen! En weet dat het niet zo zal blijven. Het wordt beter. Echt. Blijf daarop vertrouwen!

Je kunt je zo alleen voelen. Alsof je gefaald hebt. Je afgewezen voelen. Aan de kant geschoven, ingeruild. En dat maakt je zo boos, verdrietig, onzeker, maar misschien ook wel heel strijdlustig. Om te laten zien dat je het wél waard bent, dat je sterk genoeg bent om alleen verder te gaan. Je hebt die ander niet nodig, je wil hem/haar zelfs helemaal niet meer! En tegelijkertijd kun je hem of haar ook nog missen.

Verwarrend

Dat wisselt elkaar dan zo lekker af, al die gevoelens en emoties, super verwarrend. Het lijkt soms ook wel een strijd tussen je hoofd en je hart. Je hoofd wil verder, maar je gevoel is daar nog niet. Op goeie dagen heb je daar allemaal niet zo’n last van, maar op slechte dagen des te meer…

Je bent niet de enige die zich zo voelt. Het is zo herkenbaar!! Dus ervaar jij dit ook, weet dan dat dat helemaal niet gek is. Het is normaal dat je je zo voelt! En er staat geen tijd voor om dit te verwerken, dat je na zoveel tijd de knop maar eens omzet en met je hoofd besluit om uit de roller coaster te stappen. Want zo werkt het helaas niet. En geloof me, ik heb het geprobeerd!

Erkenning

Wat wel werkt is als eerste stap erkennen dat die gevoelens en emoties er nu eenmaal zijn. Stop ze niet weg, ga ze niet onderdrukken. Hoe meer je je best gaat doen om ze te ontkennen en weg te stoppen, hoe heftiger ze er vroeg of laat alsnog uit zullen komen. Geef jezelf de tijd en de ruimte om dit te verwerken, óók als je vindt dat je ‘al verder zou moeten zijn’.

Ben zo lief voor jezelf als je voor een vriend of vriendin zou zijn die zou voelen wat jij nu voelt. Geef jezelf het begrip wat je anders aan die vriend of vriendin zou geven als ze vertellen wat er door ze heen gaat. Dat geeft al zoveel lucht!

Vaak zijn we zo streng voor onszelf… Vinden we dat we niet mogen voelen wat we voelen. We wijzen ons gevoel af, willen niet voelen wat er te voelen valt. Maar daarmee maken we het onszelf alleen maar moeilijker, want die gevoelens zijn er wél. En die willen de ruimte krijgen, op wat voor manier dan ook.

Enkele tips die je daarbij kunnen helpen:

  • Huil als je huilen moet. En dan ook écht: laat het maar lekker vanuit je tenen komen!
  • Schrijf de (terugkerende) gedachten op die je in je hoofd hebt. Out of your system!
  • Praat over hoe je je voelt met iemand die je vertrouwt. Geef ze de kans om er voor je te zijn!

Wil je nog een stapje verder gaan met loslaten, zodat je weer écht verder kan met je leven? Vraag dan de gratis Tapping Meditaties aan of plan een vrijblijvende Back2Me sessie via het formulier hieronder (of gun het jezelf gewoon allebei 😉). Ik help je graag om stap voor stap die emotionele roller coaster voorgoed te verlaten.

Ik begeleid je met liefde terug naar jezelf!

Liefs,
Lonneke

Krijg helderheid in een Back2Me sessie

Verbind je weer met jezelf

Bel me op 06 48506902, stuur een mailtje naar lonneke@back2me-academy.nl of stuur een berichtje via onderstaand formulier.
Deze vrijblijvende Back2Me kennismakingssessie kan zowel online als in Etten-Leur plaatsvinden. 

Scroll naar top

Gratis Back2Me Gesprek

 *= verplicht

Gratis back2Me gesprek

 *= verplicht

Back2Me Academy draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders