Verbinding met jezelf: wat betekent dat? - Back2Me Academy

Verbinding met jezelf: wat betekent dat?

Wat betekent verbinding met jezelf voor jou?

Verbinding met jezelf betekent voor mij verbinding met je gevoel en intuïtie. Dat je leeft vanuit je hart in plaats vanuit je hoofd. Je voelt innerlijke rust als je met jezelf verbonden bent. Je voelt je licht, het stroomt, je voelt je blij en gelukkig. 

Maar het betekent voor mij ook dat je eerlijk bent over wat er niet fijn voelt, waar je niet blij mee bent, waar je voelt dat het niet lekker gaat. En daar open en eerlijk naar te kijken, zodat het de ruimte krijgt om te kunnen veranderen.

Juist als je goed in verbinding staat met jezelf, durf je ook te voelen wat er te voelen valt. Neem je de signalen van je lichaam serieus. Ben je ook bereid om de minder fijne dingen aan te kijken. Te onderzoeken wat het je wil vertellen en wat je eigenlijk echt nodig hebt. Als je bereid bent dit te doen, zal de verbinding met jezelf alleen maar sterker worden.

Je bent dus niet alleen maar met jezelf verbonden als je je blij en fijn voelt. Om je te verbinden met jezelf is het juist ook nodig om eerlijk te zijn over wat er nu niet fijn voelt. Datgene aankijken waar je eigenlijk liever vandaan blijft. Emoties, gedachten, gevoelens, niet-helpende patronen. En die met liefde en compassie voor jezelf veranderen en loslaten.

Verbinden met jezelf betekent dat je er helemaal voor jezelf kiest te zijn. Oók op de momenten dat het niet goed gaat, dat je je rot voelt, dat je gevoelens en gedachten hebt die je eigenlijk niet wilt. Jezelf accepteren met alles wat zich in het moment laat voelen en horen, met compassie voor jezelf.

Zachtheid in plaats van afwijzing en hardheid.

Als je dit voor jezelf kunt, kan je het ook voor de ander. Voor mij is dit waar onvoorwaardelijke liefde om draait. Dat je er mag zijn, met alles van jou. Juist door die compassie, liefde en zachtheid ontstaat er ruimte voor verandering. Zowel bij jezelf als bij de ander.

Zolang je er weerstand tegen blijft bieden, zolang je het af blijft wijzen, zal het zich blijven laten voelen. Dan blijft het terugkomen. What you resist persists.

Het laat zich voelen omdat het de ruimte wil krijgen om los te komen. Het is er dus niet om je te vervelen, maar om je te helpen. Want als je het los kunt laten, hoef je het niet meer te dragen. En dat helpt je om je lichter te voelen, rustiger, blijer, gelukkiger. Meer verbonden met jezelf.

Verzet je er dus niet tegen en geef het de liefdevolle aandacht waar het om vraagt. Zodat je het los kunt laten en er ruimte ontstaat voor gevoelens, gedachten en patronen die je wél helpen. 

Vind je het fijn als er iemand een stukje met je meeloopt op jouw weg terug naar jezelf? Ik loop met alle liefde met je mee om je de begeleiding en tools te geven om je weer met jezelf te verbinden. Zodat je vanuit die verbinding met jezelf, je ook weer liefdevol kunt verbinden met je gezin.

Liefs,

Lonneke

Krijg helderheid in een Back2Me sessie

Verbind je weer met jezelf

Bel me op 06 48506902, stuur een mailtje naar lonneke@back2me-academy.nl of stuur een berichtje via onderstaand formulier.
Deze vrijblijvende Back2Me kennismakingssessie kan zowel online als in Etten-Leur plaatsvinden. 

Scroll naar top

Gratis Back2Me Gesprek

 *= verplicht

Gratis back2Me gesprek

 *= verplicht

Back2Me Academy draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders