Hoe je scheiding je juist helpt om liefde te leren vieren - Back2Me Academy

Hoe je scheiding je juist helpt om liefde te leren vieren

Uit elkaar gaan. Scheiden. Het heeft een hele diepe impact op je leven

Hoe je het leven ziet, hoe je de liefde ziet, hoe je jezelf ziet. Je kunt daardoor denken dat liefde alleen maar pijn doet. Je kunt geloven dat liefde niets voor jou is. Je kunt zelfs geloven dat jij liefde niet waard bent. En dat liefde alleen maar gedoe en moeilijkheden met zich meebrengt. Niks liefde is mooi en geweldig, niks liefde is om te vieren. Geef mijn portie maar aan Fikkie.

Door alle pijn en verdriet rondom de breuk is het ook niet zo gek dat je je zo voelt. Zo heb ik me in ieder geval wel gevoeld! Ik wilde wel weer graag in de liefde geloven, maar zo makkelijk vond ik dat niet. Om liefde echt weer te voelen en toe te laten. Om mijn hart weer open te stellen voor iemand anders. Ik deed mijn best, ik wilde het graag, maar het lukte me niet. Niet écht. En daar baalde ik enorm van. Dat bracht me nog meer verdriet, deed me nog meer pijn. Zie je wel, liefde is helemaal niet leuk, mooi en geweldig.

Nu kijk ik terug en zie ik dat mijn scheiding er juist voor gezorgd heeft dat ik veel meer liefde in mijn leven heb. Meer dan ik me ooit voor kon stellen. Maar ook heel anders dan ik dacht dat liefde eruit ‘hoorde’ te zien. Het zal je misschien verrassen, maar liefde heeft in de eerste plaats eigenlijk helemaal niet zoveel met de ander te maken. Liefde is niet afhankelijk van of iemand anders jou dat wil geven. Het gaat niet om het gevoel dat de ander jou wel of niet geeft.

Het gaat erom of jij jezelf liefde geeft. Of jij jezelf de moeite waard vindt, liefde waard vindt. Het gaat erom of jij jezelf toestaat om liefde te voelen, óók liefde voor jezelf. Zodra je die shift kunt maken, gaat er een hele nieuwe wereld voor je open. Een hele liefdevolle wereld. Die jij helemaal zelf kunt creëren.

Door mijn scheiding ben ik weer helemaal teruggegaan naar mezelf. Ik heb weer leren voelen. Ik heb geleerd om weer in contact te komen met mijn intuïtie. Ik heb geleerd hoe belangrijk het is om je emoties niet weg te stoppen. Ik heb geleerd hoe belangrijk het is om écht te gaan luisteren naar jezelf, wat jij vindt, wat voor jou belangrijk is, wat jij nodig hebt. Door mijn scheiding ben ik veel bewuster gaan leven. Maar wat ik vooral heb geleerd, is waar het allemaal mee begint: met liefde voor jezelf. Lief zijn voor jezelf.

Dus wat ga jij vandaag doen om lief te zijn voor jezelf?

Kun je wel wat hulp gebruiken om weer écht liefde voor jezelf te voelen? Ik ga graag met je in gesprek tijdens een gratis Back2Me sessie: 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

Gratis Back2Me Gesprek

 *= verplicht

Gratis back2Me gesprek

 *= verplicht

Back2Me Academy draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders